“….een beleving welke ik niet snel zal vergeten!”

Hallo, mijn naam is Remco van Ravenhorst en ben de troste eigenaar van Ravenhorst oldtimerverhuur. Ik ben nu 37 lentes jong en getrouwd met mijn lieve vrouw Krista. Ik heb 2 kinderen van nu 5 en 6 jaar jong.

In mijn dagelijkse leven
…ben ik voornamelijk op kantoor, zit ik achter de computers of ben ik in overleg. In mijn vrije tijd probeer ik veel te sporten, leuke dingen met mijn gezin te doen, of te hobbyen aan mijn oldtimers. Zelf rijd ik voor het dagelijks ritten in een BMW 3 serie touring uit inmiddels 2010.

Burn-out
Na 20 jaar in dezelfde branche werkzaam te zijn belandde ik in 2018 onverwachts in een burn-out

In dit traject werd mij geadviseerd bezig te gaan met mijn passies. Ik realiseerde mij dat ik nog geen duidelijke passie had. Nadat ik diverse gesprekken had gevoerd had ik wel degelijk een passie. Niet heel concreet maar alles wat met auto’s te maken heeft praat ik graag over. Auto weekbladen, autosport, u kent het wellicht wel? Ik wilde altijd al een oldtimer erbij hebben. Aan deze auto’s kan ik namelijk nog zelf wat sleutelen en is toch echt een belevenis op zich om met oldtimers te toeren.

En toen
Nood breekt wet, dus toen ik een vrijbrief kreeg van mijn vrouw, heb ik direct de eerste oldtimer gekocht. Mijn voorkeur lag al snel op de nostalgische fiat 500. Ik volgde namelijk voor mijn plezier al een tijdje het internet op zoek naar mooie klassiekers. Een Fiat uitvoering met het ronde witte kilometertellertje, wit stuur en het metalen dashboard in kleur van de auto was een vereiste. Nadat ik eerst me had ingelezen, en lid werd van de fiat 500 club, ( www.fiat500club.nl ) ging ik op pad. Na wat fiat’s te hadden bezorgd kwam ik me huidige fiat tegen. Liefde op het eerste gezicht een strakke en nog glanzende fiat 500 Nuova – F uit 1967 (!)

De rit naar huis

Onderweg rijdend naar huis draaide mensen hun hoofd om, tover ik een glimlach op de meeste gezichten, werden er onderweg duimpjes uitgedeeld, foto’s gemaakt en mensen tikte elkaar aan….Kijk daar eens !

En? Wat vond het thuisfront ervan?

Tijd om thuis mijn vrouw en kinderen in te laten stappen in onze klassieker. Ja die vonden het fantastisch. Haar linnen vouwdakje in een handbeweging open en de herfst zon op onze hoofd, de twee cilinder bromt lekker op de achtergrond en ik zit in de auto dit keer wel eens met 2 handen aan het stuur. Een groot wit stuur met een leuke ouderwetse claxon stuurt verrassend licht. Wat een plezier heb ik met het rijden van dit autootje. Zo knuffelbaar met zijn ronde vormen en is toch verrassend ruim. Zelfs de 2 kleintjes hadden door dat iedereen naar hun zaten te kijken. Dat is toch stiekem ook de bedoeling 🙂

Niets is wat het lijkt als je in stapt.

Zo verrassend ruim. Ik met mijn 1.87 cm lengte pas er gewoon in. Achterin kunnen ook eventueel 2 volwassenen, maar we laten het bij maximaal 2 kleine kinderen. De bediening is even wennen maar daarom leuk. De ruitenwissers moeten anders ingeschakeld worden, de verlichting, het starten gaat niet met het sleuteltje maar ook met een hendel, en natuurlijk even 30 seconden de handchoke aantrekken om de auto te laten starten.

Haar naam is Bella
Dit autootje, krijgt door mijn kinderen als snel een naam, een meisjesnaam natuurlijk; Bella. Dit ging van nature. Ik had niet verwacht dat mijn passie al zoveel plezier en enthousiasme bij mijn vrouw en kinderen opwekte.

Mijn dag kan niet meer stuk.  Een unieke beleving, welke ik graag met u wil delen!

Ik rijd nog een rondje…

Trouwauto oldtimer fiat 500