Fiat 500

Daar is die dan, onze fiat 500 !
Een italiaans stijlicoon in rugzak formaat. Aai- en knuffelbaar, romantische  uitstraling en prachtige rondingen. Onze fiat 500 tovert bij iedereen een glimlach op het gezicht. Dat is onze legendarische Fiat 500 Nuova van het type F (het romantische ronde kilometer tellertje, wit stuur en metalen dashboard in de kleur van de auto)  in een notendop.  Onze klassieker komt uit het bouwjaar januari 1967, heeft een twee cilinder motor (500cc) met 4 versnellingen. Bij verhuur leg ik graag uit hoe je deze auto moet rijden, zonodig maken we een korte proefrit.

Specificaties;

  • Naam : Bella
  • Geboren : Italie
  • Leeftijd : 52 jaar
  • Topsnelheid : 90 km/h
  • Acceleratie 0-100 : haalt ze niet… 😉
  • Advies snelheid : 80 km/h
  • Vermogen : 18 PK
  • Aantal pers : 2 volwassene en 2 kinderen t/m ca. 10 jaar
  • Accessoires : Vouwdak, opklapbare en verstelbare stoelen, binnenverlichting.

charmes
sinds de herfst van 2018 gooit het aaibare mode icoon al haar charmes hier in Scherpenzeel in de strijd. Haar nieuwe thuisbasis bleek letterlijk en figuurlijk een frisse start van een nieuw leven. Haar baasje net uit een burn-out met een nieuwe start en zij een nieuwe eigenaar. De authentieke italiaan is op Nederlandse bodem gerestaureerd, maar heeft de essentiële originele onderdelen, zoals orginele ons niet gesyncroniseerde versnellingsbak, originele fiat 500 motor wat beide vaak in de verhuur toch is geüpgraded. Haar originele baby blauwe lak glanst weer en deze klassieker heeft mooie witten “wangen op haar banden voor een extra retro look. Bella is dan ook erg fotogeniek en erg leuk om met het cabrio dakje leuke foto’s te maken. Klik hier hoe ik de eerste rit heb ervaren!

Algemene fiat 500 informatie.

Fiat introduceerde in 1957 de 500 Nuova op 4 juli. Exact 50 jaar later doen ze dit nog eens dunnetjes over met een retro-versie, inmiddels wederom ontzettend populair.

Het eerste model van de meest bekende 500 was de Nuova 500. De Nuova was nog erg kaal, de ‘N’ had namelijk geen verwarming, geen achterbank en geen draaibare zijramen in de portieren.

In 1965 kwam de ‘F’ op de markt, zoals onze Fiat 500. Waar de eerdere vijfhonderdjes nog deuren hadden die aan de voorzijde open gingen, zogenaamde ‘suicide doors’, had de F normaal openslaande deuren. Verder had de F onder andere een hogere voorruit en werd de motor wat aangepast. De Fiat 500 werd tot 1975 geproduceerd.

Waarom deze fiat 500 oldtimer huren?

 

Vrolijk;
Wat mij echt opvalt met de oude Fiat 500 is dat echt iederéén het autootje leuk vindt! Je krijgt ontzettend veel reacties van mede-weggebruikers. Tijdens het toeren ben je daarom verzekerd van minimaal 15 mensen die hun nek verdraaien, glimlachen, elkaar aantikken of foto’s maken. Ik word er vrolijk van!

Nostalgie;
Rijdt met de Fiat 500 en je waant je weer helemaal in de 60-er jaren. Vouw het cabrio dakje helemaal open voor de klassieke zonaanbidders onder ons, het motortje pruttelt lekker achterin, je voelt de zon op je hoofd en een lekker briesje waait door je haren en dan kan ik het niet laten om op de oude luchthorn te drukken…. ” deze nostalgische ervaring zil ik niet snel vergeten!  Perfect dus als trouwauto voor uw bruiloft!

Kleur van de trouwauto;
Wij hebben er bewust voor gekozen geen witte trouwauto aan te schaffen. Los van het feit dat de trouwauto 9 van de 10 keer wit zijn, kan het zomaar zijn dat je jurk ineens “flets” op de uitvergrote naar voren komt. Bij deze fiat 500 blijft je jurk WIT!